آرد 3 کیلو گرم
شکر 1/5 کیلوگرم
شیر 1 تا 1/5 لیتر
خمیر ترش 50 گرم
روغن نیم کیلو
طرز تهیه:
شیر را با شکر مخلوط کرده و روی حرارت قرار می دهیم تا کمی ولرم شود و شکر در شیر حل شود بطوریکه شیر داغ نشود. سپس روغن را به مواد اضافه کرده و بهم می زنیم و آرد را آرام آرام اضافه کرده تا خمیر شود. خمیر ترش را از قبل با کمی نمک و نصف قاشق چای خوری شکر در دمای اتاق به مدت 10 تا 15 دقیقه گذاشته ایم تا کف کند. قبل از اینکه آرد را کامل اضافه کنیم و خمیر سفت شود ، خمیر ترش را اضافه می کنیم و مابقی آرد را تا جایی که خمیر مناسبی بدست آمد اضافه می کنیم. ( اگر زیاد آرد مصرف کنیم کلوچه سفت می شود ) خمیر را چند ساعت استراحت می دهیم ، یک پارچه روی ظرف می اندازیم تا گرم بماند. حجم خمیر معمولا دوبرابر می شود. وقتی به اصطلاح خمیر ور آمد آماده است. گلوله هایی به اندازه دلخواه درست میکنیم و گرد و صاف می کنیم سپس نقش دلخواهی روی آن می اندازیم .
فر را از قبل روی 250 درجه سانتیگراد روشن کرده و موقع پخت تا 180 درجه کمتر می کنیم.
یک زرده تخم مرغ را با یک قاشق غذا خوری آب رقیق کرده و روی کلوچه ها می مالیم و سپس می توانیم مقداری کنجد روی آن بپاشیم. کلوچه ها را روی کاغذ روغنی در سینی فر قرار می دهیم و در طبقه بالای فر به مدت حداقل 30 دقیقه قرار می دهیم.
نکته:
1- برای تهیه تقریبا 23 تا 30 عدد کلوچه متوسط می توان از یک چهارم مواد استفاده کرد
2- آرد های مختلف متفاوتند پس نسبت به خمیر آرام آرام آرد را تا میزان لازم اضافه کنید
3- اگر از مایه خمیر سریع استفاده می کنید طبق دستورالعمل روی بسته عمل کنید
4- گلوله ها را کوچک و پهن بگیرید چون در پخت حسابی پف می کنند
5- زمان پخت معمولا به اندازه کلوچه ها و فر بستگی دارند و معمولا متوسط بین 30 تا 45 دقیقه زمان لازم دارد ( می توان با یک خلال دندان تست کرد اگر خمیری به خلال دندان نچسبد کاملا پخته)
** من از خمیر مایه سریع استفاده می کنم و برای یک چهارم مواد لازم یک بسته 7 گرمی استفاده می کنم و طبق دستورالعمل روی بسته دانه های خمیر مایه را با آرد مخلوط کرده و همان لحظه به مواد اضافه میکنم. خمیر معمولا بین 45 دقیقه تا 1 ساعت آماده می شود.
دستت درد نکنه صفورا جان چقر مطلب گذاشتی! من از شیرینی پزی هیچی بلد نیستم که مطلب بذارم!
ReplyDeleteخیلی ممنون صفورا جان! من که اون دفعه خوردم خیلی بهم چسبید
ReplyDeleteنوش جان، امیدوارم خودتون وقت کنید درست کنید، و بهتر از این بشه،
ReplyDeleteعارفه جون هر چی دوست داری بنویس مثل همین غذا ها که گفتی