7 Feb 2012

شامی لپه



شامي همان شبه كتلت‌هاي حلقه‌اي شكل خوشمزه‌اي است كه با انواع و اقسام موادافزودني به گوشت و همچنين روش‌هاي گوناگون پخته مي‌شود.
ولي نكته جالب اين است كه در همه آنها فرم دايره‌اي شكل سوراخ‌دار حفظ شده است. در واقع همين سوراخ باعث مغز پخت‌تر شدن شامي و بهتر سرخ شدن آن در روغن مي‌شود. اين غذاي مقوي اگرچه شامي نام دارد ولي شما مي‌توانيد آن را به‌عنوان ناهاري مفصل هم ميل كنيد.


مواد لازم:

- گوشت ران گوسفند (بدون چربي)، يك كيلوگرم 
- لپه، يك كيلوگرم 
- تخم‌مرغ، 7 عدد
- زعفران ساييده شده، يك قاشق چاي‌خوري
- پياز، 2 عدد متوسط
- نمك و فلفل به مقدار لازم

از آنجایی که من بعضی وقتها به این اندازه ها توجه ندارم این بار هم اندازه ها و مواد را کمی تغییر دادم. اگر مقدار لپه کمی بیشتر از گوشت باشه خیلی پوک تر و خوشمزه تر میشه. مثلا در بعضی از دستور پخت های این شامی سیب زمینی هم هست من هر دو را درست کردم خوب شد. اگر یک یا دو عدد سیب زمینی آب پز شده بهش اضافه کنید کمی نرم تر میشه.

در مورد تخم مرغ هم توی این دستور گفته 7 عدد که به نظر من بستگی به مواد داره. بهتره یکی یکی اضافه کنید تا جاییکه به نظرتون کافیه. من چون تمام مواد را با گوشت کوب برقی زدم خودش خیلی عالی شد و فقط یک عدد تخم مرغ لازم داشت، البته موادم کمی کمتر بود.




طزر تهیه :

پیاز را با کمی روغن تفت داده و گوشت را اضافه کنید تا کمی تفت داده بشه و از حالت خامی در بیاد از طرفی با زردچوبه بوی آن گرفت شود. 
لپه را حدودا یک ساعت خیس کنید سپس آب کش کرده و آنرا آب پز کنید. در هنگام پخت کف روی آب را بگیرید چون باعث بوی بدی در لپه میشه. بعد که لپه ها پخت همه مواد را غیر از تخم مرغ ها چرخ کنید یا با گوشت کوب برقی حسابی بزنید. 

ادویه های دلخواه و تخم مرغ را اضافه کنید و با هم ورز بدین. اگه مواد چسندگی لازم را داره اماده سرخ کردن هستش .

حالا میتونید از یه شامی خوشمزه و مقوی لذت ببرید

No comments:

Post a Comment